Hozzávalók kb . 4 gáztepsinyi adaghoz:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (!)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl (175 gr)
- 1 csapott ek. só (azért óvatosan)
Tetejére:
A tészta hozzávalóit (nem tévedés: tényleg nincs benne tojás!) elmorzsoljuk, majd a végén adjuk hozzá a tejfölt, és min. 3 órára, de akár egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal, és derelyevágóval/pizzavágóval/éles késsel hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szálakat, és 180 fokos sütőben aranyszínre sütjük.